KO'TUHADAN KUMA TOMPINAI NGAWI

Blog ini adalah tempat perkongsian maklumat dan pendapat dari semua keluarga dekat atau jauh, kawan-kawan dan sesiapa sahaja. Penulis akan cuba menjadikan blog ini sebagai One Stop Information Center di mana segala sumber maklumat yang asas dan penting akan diletakkan dalam bentuk web link. Oleh yang demikian jika ada sesiapa yang ingin mencadangkan laman web atau blog yang berguna, bermanafaat dan bermaklumat silalah memberikan address web atau blog itu kepada penulis sama ada melalui email atau just taip pada ruangan chat pada blog ini. Cadangn dan juga kritikan membina juga amatlah dialu-alukan.

SELAMAT MELAYARI BLOG INI

You Are Visitor Number

hit counter scince july 2007

M.I.N.I B.U.L.E.T.I.N

....Selamat Datang........ Enjoy Reading..


Sila Daftarkan Diri Anda Disini Sebagai Kenangan dan Rujukan

My Redeemer Lives By Nicole Mullen

Monday, August 27, 2007

Mutiara Hati...

Hari ni sya terima gambar dari insan yang sya rindui. Dan bila saja sya terpandang wajah mereka hampir tertumpah bebola air dari kelopak mata ini....'wah c dx cute sekali dengan baju Adventure nya....senyuman yg tidak pernah hilang setiap kali memandang kamera.... oh... dia kelihatan muda dan..... manis skali....' itulah antara perkataan hati saya takala melihat gambar2 mereka.... Sayang sekali saya tidak dapat berpeluang melihat dan bersama2 denga mereka takala program Camp pertama yg c dx ikuti. Mama dia cakap c dx itu sangat excaited mo ikut tu camp pa lagi setelah dia sendiri ada uniform. Dan dia paling suka ikut acara drill.... Tidak sangka pula dia minat dengan acara sedemikian...dan hati ni tersenyum kerana situasi ini mengingatkan saya di suatu masa dulu ketika saya juga sekecil dia...




Bila melihat gambar ni..... sya sangat bersyukur pd Tuhan kerana Dia telah menghantar 'malaikat2' untuk memberikan kecerian dan warna dalam kehidupan c dx.












Terima kasih kerana Tuhan telah menganugerahkan teman hidup yang bukan saja manis dan cantik tetapi juga yang sangat memahami. Terima kasih di atas pengorbanan yang sangat besar kerana menjaga dan membesarkan kedua-dua putra kita dengan sangat baik. Hanya satu perkara yang dapat saya lakukan untuk kebahagian dia.....berdoa agar Tuhan dapat memberikan sya kasih kebijaksanaan dan agar saya tahu bagaimana untuk membahagiakan dia.

Terima Kasih kerana sudi bersama saya.........

When a Kid ask Jesus

A kid asked Jesus: how much do u love me?
Jesus replied: I love you this much and he stretched his arms to the cross and died for us.The
kid asked Jesus: why are here so many wounds on your body?
Jesus replied: These wounds show my love to you...
kid asked Jesus: why were you come to earth and sacrifice for us?
Jesus replied: Because of you... I came,I gave my life,so that you will have my eternal life...
kid asked Jesus:What should I do to pay the debt I owed to you?
Jesus replied:My son,this is not a debt,but a gift from me to you...
kid asked Jesus:How can I receive your gift?
Jesus replied:Trust me...and receive me in our life....
kid asked Jesus:What can I do for you,LORD?
Jesus replied:Just one thing....tell the world I love them..

Thursday, August 23, 2007

Sembuh....

Hari ni selepas balik dari kerja dan sedang melihat-lihat fs kalau2 ada msg baru....tiba2 sya teringat untuk menghubungi seseorang yg sejak beberapa hari lalu lupa untuk sya hubungi.... lantas sambil membaca email kwn2 sya mencapai hp dan menghubungi kawan dan juga merupakan kazen sya ni.... selang beberapa saat tetiba berkumandang lagu dari kumpulan Samson....baru naik siok dengar lagu tu...tetiba kedengaran suara yg nyaring, kuat dan sambil ketawa kecil...(adui sakit telinga ku.. getus hati berkata.Ku cuba lihat sama ada laudspeaker activated or tak..heran kerna memang laudspeaker tak aktivated....terpaksa ku rendahkan vol hp ku). Saat itu saya sedikit heran tapi gembira kerana dari riak suara c kazen ni... menunjukkan dia sudah sembuh dan menurutnya dia memang tidak merasa sakit lagi... Masa tu saya berasa syukur dan ada kelegaan dalam hati ni.. Kami berbual lebih kurang dalam 5-6 minit ja...tak la lama tapi cukup untuk mengetahui keadaan nya yg jauh berbeza dengan beberapa hari lepas... I'm happy she's back..


Saya sebenarnya terfikir, betapa bertuahnya kita semasa kita sihat dan itu merupakan berkat dari Tuhan yg sering dilupakan.... Saya sebenarnya beberapa bulan lepas pun sakit tapi tak la smpi kena tahan di Hospital...tapi cukup membuatkan sya sangat tidak bermaya dan tidak selesa. Tetapi syukurla Tuhan telah mengutus sesorang untuk menjaga dan merawat saya...(Thanks nong). Semasa dalam kesakitan itu sya sering teringat keadaan masa sya sehat dan betapa sya sangat merindui keadaan itu. Lalu doa yg tidak putus kuucapkan agar sya cepat beroleh kesembuhan.... sya heran pada diri saya kenapa masa sakit dan tidak bermaya mempunyai kekuatan untuk berdoa dengan kerap agar dapat disembuhkan, sedangkan semasa diri sehat dan bertenaga sering lupa berdoa untuk tetap kekal sehat... sungguh lucu kan. Mungkin mulai saat ni belum terlambat untuk kita mula berdoa bersyukur dan berterima kasih kerana kita tetap sehat walaupun kita tinggal di dunia yg serba tak sehat ini..............................

Monday, August 20, 2007

Hari Keluarga Jabatan di Teluk Batik, Lumut, Perak

Cantik kan tempat ni....


Singgah di Pekan Lumut sebelum balik KL



Antara hadiah yang dimenangi....Sampul Putih tu adalah Voucer hadiah Tiket Bertuah iaitu sebuah Basikal Mountain Bike LeeRun...



Antara menu masa Dinner family Day...





Team Juara Bola Tampar....dapat hadiah alat pembakar roti...


Semasa ikut acara lari dalam guni...langsung juara....dapat hadiah set cadar dan sarung bantal..

Friday, August 10, 2007

Mama Sakit

Tadi semasa on the way pergi kerja sya menerima mesej dari c Dym..."Kepala c mama sakit lg, smlm dia tia leh tidur btl2...sampai sekarang sakit lg.." Saya membalas msg c dym dengan meminta sama2 terus berdoa untuk kesehatan mama.

Sesampai di office sementara saya membuka blog ini sya menghubungi mama. Dan kedengaran suara mama yang agak lemah dan sedikit risau, mungkin kerana semalaman dia tidak dapat tidur dan kepalanya masih sakit. Sya bertanya kabar walaupun tahu mama tidak sehat..dan mama menjawab yang dia baik juga cuma kepala dia sakit dan sakit itu pula bukan sakit biasa (pening or panas). Mama bagi tau yang kesakitan yang dia rasa seperti dari dalam kepalanya. Mungkin ada sakit lain dalam kepala sya tambah mama. Sya tidak tahu pa reaksi yang harus sya berikan pada masa tu. Sya hanya minta mama bersabar dan terus berdoa agar tiada pa2 yang serius.

Hari ini mama akan ke hospital untuk temujanji dengan Dr. Harap2 tiada apa2 yang serius. Masa ni saya merasakan seperti hendak balik ja. Risau dan rindu bersilih
ganti. Rindu pada isteri dan anak2, rindu pada bapa dan mama, rindu dengan kakak, abang serta keluarg mereka, rindu dengan suasana kampung, risau akan kesihatan mama dan bapa, risau akan perkembangan anak2 dan banyak lagi....

Pada ketika ini yang mamapu saya lakukan hanyalah berdoa dan terus berdoa.

Durian-Durian

Nampak sedap kah...hehehe. siapa cepat dia dapat...

Thursday, August 9, 2007

Doakan Ibu

Semalam sya menghubungi mama setelah dimaklumkan oleh Lys yang mama telah dimasukkan ke hospital kerana tidak sehat. Dan setelah di periksa oleh Dr mama disahkan mengidap darah tinggi. Dan pada ketika ini mama telah diarahkan untuk datang ke Hospital setiap 2 hari untuk pemeriksaan lanjut.

Oleh yang demikian diharapkan keluarga yang lain agar sama2 lah kita mendoakan agar sakit mama ni tidak la serius dan akan sembuh. Bagi keluarga yang dekat boleh la melawat ibu dengan kerap kerana sokongan dari anda semua adalah sangat bermakna buat mama. Bagi kita yang jauh di perantauan...marilah kita ingat mama di setiap doa kita... doakan juga bapa agar bapa sentiasa sehat dan apa yang diusahakan sekarang akan berjaya.

Semoga kita bersama-sama bersatu dalam doa.

This What We Call a HERO...